Co de Kloet met inJazz Radio Brinkhuis Laren

Laden Evenementen

Co de Kloet inJazz Radio – Jazz in het Brinkhuis

Op 7 april bent u weer van harte welkom om de live podcast van Co de Kloet – inJazz Radio (voorheen CO LIVE!) – bij te wonen in het Brinkhuis in Laren. Co de Kloet is al jaren bekend van het jazzprogramma CO LIVE! – een programma vol jazz en aanverwante stijlen.

De Kloet: “Ik vind het geweldig dat het Brinkhuis een podium biedt voor gekende en nieuwe muziek. inJazz Radio is een programma met aandacht aan jong en nieuw talent, onder meer dankzij mijn samenwerking met het Prinses Christina Concours, het Laren Jazz Festival en diverse conservatoria. Uiteraard is er ruim aandacht voor nieuwe cd’s. En we willen opnames maken in het Brinkhuis in Laren, kleine en grote festivals registreren en eigen producties met nationale en internationale solisten en orkesten uitzenden.

De entree is gratis – vooraf aanmelden is wel verplicht.

Line-up met artiesten die optreden

Esther van Hees (zang) & Bert van den Brink (piano)

Esther Van Hees (1991) afkomstig uit België, behaalde een bachelor jazz zang aan het conservatorium van Tilburg gevolgd door een master jazz zang aan het conservatorium van Amsterdam. In 2013, haar bachelor afstudeerjaar, mocht zij de conservatorium talent Award in ontvangst nemen.
“Je hebt stemmen die je vanaf de eerste seconde raken. Ik had dat toen ik Esther voor het eerst hoorde.” ​Co de Kloet (NPO Soul & Jazz)

The Preacher Men

Chris Strik (drums), Rob Mostert (Hammond), Efraim Trujillo (saxofoon).
The Preacher Men komen gewoon uit Nederland, maar met hun warme, bluesy sound voeren drummer Chris Strik, saxofonist Efraïm Trujillo en organist Rob Mostert je moeiteloos mee naar de rokerige jazzclubs in het diepste zuiden van de VS.

Meander Trio

Līva Dumpe (zang), Ketija Ringa Karahona (fluit), Siebren Smink (gitaar).

Meander Trio is een nieuwe groep bestaande uit Siebren Smink op gitaar, Ketija Ringa – Karahona op fluit en Līva Dumpe op zang. Meander is het krullende effect van een rivier, die in de loop van de tijd langzaam van vorm verandert. Een rivier heeft zowel een bewegende als een stilstaande kwaliteit. Je ziet het water stromen, maar de vorm van de rivier verandert zo langzaam dat we het op het eerste gezicht niet merken. Deze dubbele kwaliteit vind je terug in de muziek van dit trio. Snel wisselende elementen trekken de luisteraar mee: stem, fluit en gitaar vloeien in elkaar over en bewegen zich feilloos tussen compositie en improvisatie. Ondertussen leidt het klankverhaal de luisteraar langzaam naar een meditatieve staat.

20240407 InJazz Radio Laren

 

 

Sharing is Caring

Ga naar de bovenkant