STEUN LAREN JAZZ

Non profit stichting met liefde voor Jazz muziek

Wij zijn sinds enkele jaren met ons kantoor gevestigd in Laren haast pal aan de Brink en kijken dagelijks uit op de fraaie locaties waar dit evenement gaat plaatsvinden. Jazz playlists klinken vaak door ons kantoor,  vaak op de vrijdagmiddag. Als grote liefhebbers van de Jazz muziek en het dorp Laren verbinden wij ons daarom graag aan Jazz Laren.

David Oyens, Sore Invest

Word ook sponsor van Laren Jazz!

Laren Jazz biedt standaard 3 sponsorpakketten aan. Wilt u echter op een andere manier bijdragen dan vernemen we dat graag via het contact formulier.

Sponsorpakketten

Sponsorpakket A € 10.000,00 (excl. BTW)

Naamsvermelding op de website

Naamsvermelding op alle publiciteitsdrukwerken

Logo op banners boven toegangswegen Laren

Logo in advertenties in Gooi- en Eemlander

Tafel voor 4 personen in één van de horecalocaties op de zaterdagavond incl. eten en drinken

6 VIP toegangskaarten voor zondagmiddagconcert

Sponsorpakket B € 5.000,00 (excl. BTW)

Naamsvermelding op de website

Naamsvermelding op alle publiciteitsdrukwerken

Tafel voor 4 personen in één van de horecalocaties op de zaterdagavond incl. eten en drinken

4 VIP toegangskaarten voor zondagmiddagconcert

Sponsorpakket C € 2.500,00 (excl. BTW)

Naamsvermelding op de website

Naamsvermelding op alle publiciteitsdrukwerken

Tafel voor 2 personen in één van de horecalocaties op de zaterdagavond incl. eten en drinken

2 VIP toegangskaarten voor zondagmiddagconcert

Rijke geschiedenis Jazz in Laren

Het dorp Laren kent een lange en succesrijke jazz geschiedenis (al sedert 1975).  Met een jaarlijks jazz festival in Singer en een wekelijks TROS radioprogramma (Sesjun) in jazz café Nick Vollebregt.  Door diverse externe factoren is één en ander -in 2015- beëindigd, hetgeen voor Frank van den Wall Bake, Huub Zinkstok en Leon Schouten reden was de jazz weer te laten herleven in het dorp.  Weliswaar in een andere opzet.

Uitreiking Laren Jazz Talent Award Aan NAUSYQA

Conservatorium Amsterdam

Met de introductie van een competitie-element kreeg Laren-Jazz vanaf 2022 een nieuw jasje.  Via intensieve samenwerking met de Gooische Muziekschool en het Amsterdams Conservatorium krijgen jonge talentvolle jazz bandjes de kans om jaarlijks mee te dingen naar de Laren-Jazz Young Talent Award.   Een deskundige jury (o.l.v. jazz kenner en -presentator Co de Kloet) beoordeelt op de zaterdag van het weekend de deelnemende bandjes die dezelfde avond in zes verschillende horecalocaties in en rond de Larense Brink optreden.  De toegang voor het publiek is gratis.  De winnende band krijgt tevens een geldbedrag van het betreffende jaartal (dit jaar dus € 2.023,-); daarnaast krijgen alle deelnemende bandjes een vergoeding en wordt door de organisatie voorzien in professionele techniek en geluid en de eventueel noodzakelijke instrumenten huur.

Bestuur Laren Jazz Bij Conservatorium Amsterdam

A tribute to Ray Charles

De winnende band treedt de zondagmiddag op in het voorprogramma van het hoofdconcert van Laren-Jazz 2023 dat in het Brinkhuis plaatsvindt en waar circa plaats is voor twee honderd man publiek, inclusief sponsors en genodigden.  Het hoofdconcert zal dit jaar worden verzorgd door het intussen wereldwijd befaamde trio Peter Beets, aangevuld door Sven Hammond (op orgel) en de zanger Lodewijk van Gorp.  Het concert draagt de titel : “A tribute to Ray Charles”.

Toegankelijk Jazz evenement

In de voorselectie van deelnemende jazz musici is nadrukkelijk afgesproken dat één van de doelstellingen van Laren-Jazz is de muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor een breed publiek.  De voorselectie houdt dus in dat er plaats moet zijn voor de diverse vormen van jazz (dus ook soul, R&B, fusion, dixieland, funk, enz.).

Laren Jazz 2022 Dutch Swing College Band

Stichting Laren Jazz

Laren-Jazz wordt georganiseerd door de (non-profit) Stichting met de gelijknamige naam die volledig drijft op vrijwilligers.  Voorafgaand aan het betreffende weekend zal er uitgebreid worden gebannerd via spandoeken boven de toegangswegen, via beach-banners en borden in en rond centrum Laren en via affiches en folders die via de Larense middenstand overal zullen worden verspreid.

Daarnaast beschikt de Stichting vanzelfsprekend over de website waar het programma en de deelnemende bandjes, die vooraf door het Amsterdams Conservatorium en de Gooische Muziekschool zijn geselecteerd, volop aandacht zullen krijgen.

Bestuur Laren Jazz: Frank van den Wall Bake - Leon Schouten - Huub Zinkstok

Sponsors

Ook de sponsors van het festival komen volop aan bod op de website en in/op alle publicitaire uitingen van Laren-Jazz.  Het festival kan alleen plaatsvinden met externe steun.  In zowel financiële zin als in natura (waar mogelijk).  Alle stakeholders moeten zich ervan bewust zijn dat een muziekfestival drijft op goede techniek en geluid.  Daarop bezuinigen is geen optie, ondanks de wetenschap dat dit veruit de grootste post is op de begroting van € 35.000,–.  Een bedrag dat variabel is met het oog op eventuele extra publiciteit die kan worden ingekocht indien daarvoor financiële middelen aanwezig zijn.  Zo lopen er gesprekken met locale radio en televisie en met de Gooi en -Eemlander over redactionele aandacht gekoppeld aan advertentieruimte.

Het evenement heeft de volledige steun van de gemeente, van de Larense middenstand, van de deelnemende horecalocaties en “last but not least” van de vele jazz liefhebbers uit Laren en omringende gemeentes (getuige de goede opkomst van publiek van het festival in 2022).

Micheal Murray Jazz Quartet Café 't Bonte Paard Laren Jazz 2022

Samenvattend :

  • De jazz muziek is (weer) een onlosmakelijk onderdeel van het dorp Laren
  • In Laren Jazz nieuwe stijl is een bewuste keuze gemaakt voor het betrekken van vele horeca locaties en voor de introductie van een competitie-element
  • Zeer welkom podium voor jonge en talentvolle jazz musici
  • Jaarlijks terugkerend
  • Professionele techniek en geluid
  • Gratis toegang in de verschillende locaties
  • Bandjes krijgen allemaal een vergoeding
  • Deskundige (professionele) jury
  • Spraak- en smaakmakende climax op de zondag
  • Deelnemende horecalocaties : Nick Vollebregt, t’ Bonte Paard, Mauve, de Koerier, Hamdorff en het Brinkhuis

Het Laren-Jazz festival hoopt en rekent op de steun van externe financiers die enerzijds het nut, het plezier en de maatschappelijke rol van een dergelijk festival onderschrijven en anderzijds (indien gewenst) zichtbaarheid krijgen als zijnde een partij die het festival mede mogelijk maakt.

Laren Jazz 2022 Finale In Brinkhuis Laren