Co de Kloet met inJazz Radio Brinkhuis Laren

Laden Evenementen

Co de Kloet inJazz Radio – Jazz in het Brinkhuis

Op 3 maart bent u van harte welkom om de live podcast van Co de Kloet – inJazz Radio (voorheen CO LIVE!) – bij te wonen in het Brinkhuis in Laren. Co de Kloet is al jaren bekend van het jazzprogramma CO LIVE! – een programma vol jazz en aanverwante stijlen.

De Kloet: “Ik vind het geweldig dat het Brinkhuis een podium biedt voor gekende en nieuwe muziek. inJazz Radio is een programma met aandacht aan jong en nieuw talent, onder meer dankzij mijn samenwerking met het Prinses Christina Concours, het Laren Jazz Festival en diverse conservatoria. Uiteraard is er ruim aandacht voor nieuwe cd’s. En we willen opnames maken in het Brinkhuis in Laren, kleine en grote festivals registreren en eigen producties met nationale en internationale solisten en orkesten uitzenden.

De entree is gratis – vooraf aanmelden is wel verplicht.

Line-up met artiesten die optreden

The New Conrad Miller Trio

The New Conrad Miller Trio is een akoestisch pianotrio met een frisse mix van stijlen, in de pers steevast aangeduid als een van de beste en avontuurlijkste jazztrio’s van Nederland. De muziek doet denken aan een mix van Keith Jarrett, Gonzalo Rubalcaba, Vijay Iyer en Brad Mehldau.

Chris Cheek

Saxofonist Chris Cheek is befaamd om zijn prachtige melodische geluid. Cheek is naast saxofonist ook componist; Cheek werd geboren in St. Louis, Missouri, waar zijn vader directeur was van een middelbare schoolband. Cheek begon op elfjarige leeftijd altsaxofoon te leren spelen, en na zijn afstuderen aan de middelbare school ging hij naar de Webster University. Hij studeerde aan het Berklee College of Music bij Joe Viola, Hal Crook en Herb Pomeroy, en behaalde zijn bachelordiploma. Hij verhuisde in 1992 naar New York City, waar hij speelde met Paul Motian in de Electric Bebop Band, en samen met Seamus Blake Bloomdaddies oprichtte. Hij speelde ook met Guillermo Klein, Mika Pohjola, Luciana Souza en David Berkman.

Ben van den Dungen

Ben van den Dungen tekent zich binnen de wereld van de jazzsaxofoon af als een prominente Nederlandse jazzmusicus. Hij heeft zeker zijn stempel gedrukt op de Nederlandse muziekwereld. Zijn muzikale loopbaan weerspiegelt zijn veelzijdigheid en is beïnvloed door een breed spectrum van jazz en aanverwante genres. Ben van den Dungen is al meer dan 40 jaar actief in de scene. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag in 1988. Zijn passie voor jazz bracht hem na zijn studie in Den Haag naar internationale bestemmingen om zijn muzikale horizon verder te verbreden, waaronder New York, Cuba, Colombia en India. Hij heeft meer dan 6000 concerten gegeven in 75 landen en maakte deel uit van invloedrijke groepen zoals het Ben van den Dungen / Jarmo Hoogendijk 5tet, Nueva Manteca en Tango Extremo.

 

 

Sharing is Caring

Ga naar de bovenkant