Laden Evenementen

Jazzconcert Brinkhuis Laren – Thaïsa Olivia Quartet

Op donderdag 15 september om 20:15 kunt u het Jazzconcert van het Thaïsa Olivia Quartet met saxofonist Don Braden uit New York bijwonen in het Brinkhuis Theater voor € 25 p.p. incl een drankje.

Deze voorstelling stond gepland voor 9 april en is wegens omstandigheden verplaatst naar 15 september.

Over Thaïsa Olivia

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde jazz-zangeres en liedjesschrijfster, met een warm, eigen geluid en een bijzondere presentatie. Haar achtergrond is kleurrijk en veelzijdig, haar optredens op uiteenlopende podia door de tijd heen evenzo. Mooie, eigentijdse composities en uiteenlopende bewerkte jazzklassiekers wisselen elkaar af. Swingend, verfijnd, zinnelijk of bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Haar kwartet-cd ‘Let Go’ kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland. Op dit moment werkt zij aan een nieuw album met voornamelijk eigen werk.

Vrouw van de wereld

Thaïsa Olivia is ook een vrouw van de wereld. Ze is geboren in Amsterdam, haar wortels liggen in zes verschillende landen en haar hart is verslingerd aan New York. Als klein meisje kwam zij er al, in de voetsporen van haar voorouders op de Holland-Amerika-lijn. Sinds haar tienerjaren reist zij zelf geregeld af naar deze stad, waar zij in 2013 op veelbelovende wijze vocaal debuteerde. Inmiddels is New York haar tweede thuis en is zij daar regelmatig op de jazzpodia te vinden.
De musici met wie zij werkt hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en niet voor niets ook een sterke band met New York. Ze hebben er lang gewoond en gewerkt of werden net als Thaïsa aangetrokken en geïnspireerd door deze adembenemende metropool, vol energie, contrasten, uitdagingen en muzikale dromen, die uitbundig of stilletjes verlaten tussen de wolkenkrabbers hangen.

Don Braden

Haar gastsolist vanavond is Don Braden – een saxofonist, fluitist, componist en docent van wereldformaat, wiens jazz carrière een kleine 40 jaar beslaat. Hij toerde over de hele wereld met diverse jazzgrootheden, speelt op meer dan 100 cd’s en heeft er 23 onder zijn eigen naam uitgebracht, waaronder Earth Wind and Wonder, In the Spirit of Herbie Hancock en Chemiatry, samen met contrabassist Joris Teepe. Hij staat wereldwijd bekend als een spannende en interactieve jazzsolist, een creatieve en productieve componist, een gepassioneerde en energieke docent en specialist in het arrangeren en uitvoeren van klassieke, populaire liedjes in een modern jazzjasje.

Recensies

“While there are many current singers who enjoy singing tunes out of the Great American Songbook in a traditional style, others, such as the talented singer Thaïsa Olivia, prefer to move between the old and the new in their arrangements and vocal interpretations. Olivia brings her unique voice and personalized approach to jazz on her album Let Go, and the results are absolutely first rate.” – Review You, USA

“Met de heldere klank van haar stem, technische skills en vaardigheid om alle stemmingen rondom het laten gaan van geliefden te vertolken, laat Thaïsa Olivia met dit album een diepe indruk na.”– RakenDra Smit, Muziekwereld.

Bezetting:

Thaïsa Olivia – zang
Don Braden – saxofoon
Christian Doepke – piano
Joris Teepe – contrabas
Gijs Dijkhuizen – drums

 

Ga naar de bovenkant