5 Lezingen over The Big Five Jazzcomponisten

Laden Evenementen

5 Lezingen over The Big Five Jazzcomponisten

Kom naar de 5 lezingen van Ineke Heijliger over The Big Five Jazzcomponisten in het Brinkhuis in Laren. Georganiseerd door de Volksuniversiteit het Gooi. € 85.00 pp

De bloeiperiode van de (Amerikaanse) jazz van grofweg 1920 tot 1950, tot de opkomst van de rock-‘n-roll, is vooral te danken aan de grote componisten en songwriters Irving Berlin, Jerome Kern, George Gershwin, Richard Rodgers en Cole Porter. Zangeres, jazzkenner en programmamaker Ineke Heijliger gaat in deze serie van 5 lezingen uitvoerig in op leven en werk en de betekenis van deze Amerikaanse grootheden uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zowel als serie als per lezing aangeboden.

Lezing gegeven door Ineke Heijliger

Ineke Heijliger vertelt dat zingen iets heel natuurlijks was in het ouderlijk huis van de familie Heijliger en er werd bovendien naar jazz geluisterd. Ineke zong in schoolmusicals en belandde 17 jaar oud op een podium met een jazzbandje. Toen de conservatoria startten met de jazzopleidingen studeerde ze Jazz Zang aan het Conservatorium in Hilversum waar ze in 1987 afstudeerde met het diploma DM (docerend musicus). In hetzelfde jaar werd ze docent hoofdvak Jazz Zang aan het Conservatorium in Den Haag en gaf daar ook lessen Methodiek, Repertoire en Historische Ontwikkeling van de Jazz Zang. Daarnaast maakte ze zo’n 10 jaar lang (samen met Arjan Went) radioprogramma’s (omroep MAX) voor Jazz In The Morning (later Jazz In The Evening) die werden gepresenteerd door Edwin Rutten. Sinds januari 2020 is ze programmamaker en presentator bij de Concertzender met maandelijks een programma Vocal Jazz en The Great American Songbook. Bovendien is ze sinds januari 2022 coördinator van de jazzafdeling van de Concertzender.

Wanneer

  • 1: vrijdag 14 april 2023 – 14:00 Irving Berlin
  • 2: vrijdag 21 april 2023 – 14:00 Jerome Kern
  • 3: vrijdag 2 juni 2023 – 14:00 George Gershwin
  • 4: vrijdag 9 juni 2023 – 14:00 Richard Rodgers
  • 5: vrijdag 16 juni 2023 – 14:00 Cole Porter

Boek uw ticket online bij de Volksuniversiteit het Gooi

Sharing is Caring

Ga naar de bovenkant