The Tonal Few Winnaar Laren Jazz 2024

De finale van Laren Jazz vond zondag 6 oktober 2024 plaats in het Brinkhuis in Laren. De winnaars van Laren Jazz 2024 – The Tonal Few – stonden in het voorprogramma van Peter Beets New Jazz Orchestra & Stochelo Rosenberg met hun programma “Jazz meets Classic”.

The Tonal Few Winnaar Laren Jazz 2024
The Tonal Few Winnaar Laren Jazz 2024
The Tonal Few Winnaar Laren Jazz 2024

The Tonal Few – Winnaar Laren Jazz 2024

Zondag 6 oktober 2024 tijdens de Finale van Laren Jazz 2024 in het Brinkhuis in Laren. The Tonal Few kreeg uit handen van Laren Jazz voorzitter Frank van den Wall Bake en de Larense kunstenares Elize van der Werff de bokaal en een cheque ter waarde van € 2024

Peter Beets New Jazz Orchestra & Stochelo Rosenberg Laren Jazz 2024

“Jazz meets Classic”

Wat krijg je als je Nederlands hardst swingende pianist Peter Beets op het podium zet met de soulvolle, energieke en lyrische superster Stochelo Rosenberg? Juist ja, het beste uit beide werelden!
Peter Beets behoort tot de meest virtuoze jazzpianisten en werkt internationaal samen met de groten der aarde, waarvan Stochelo Rosenberg al decennia de ‘leading’ sologitarist uit de Gypsie jazz en de Spaanse gitaarmuziek is.
Geruggensteund door het 18-koppige New Jazz Orchestra geven Rosenberg en Beets gewapend met twee gitaren en een vleugel een energieke twist aan speciaal geschreven nieuwe muziek: In het programma ‘Jazz Meets Classic’ van het New Jazz Orchestra wordt de spontaniteit en individuele zeggingskracht van jazz gecombineerd met beroemde composities uit de Spaanse klassieke muziek. Deze ijzersterke nummers vormen de basis voor prikkelende arrangementen en swingende improvisaties.
In het programma Jazz Meets Classic komt de veelzijdigheid en rijkdom van klassieke muziek aan bod in een spectaculaire muzikale kruisbestuiving met Peter Beets en Stochelo Rosenberg aan het roer

Peter Beets New Jazz Orchestra & Stochelo Rosenberg Laren Jazz 2024