Daan Sanders Jazz Kwartet

Van originals to Stevie Wonder

Daan Sanders Jazz Kwartet

Daan Sanders Jazz Kwartet – Amsterdams jazz kwartet. Opgericht door pianist Daan Sanders, met Daan Sanders (piano), Adrian Bifano (gitaar), Matteo Mazzù (basgitaar) en Miklós Kovács (drums)

Waar Jazz, Fusion en Klassiek samenkomen: het Daan Sanders Kwartet uit Amsterdam speelt op subtiele wijze met grooves, swing en crescendo’s. Na een half jaar in Berlijn te hebben gewoond, is pianist, componist en bandleider Daan Sanders in maart 2022 teruggekeerd naar Amsterdam, waar hij met het kwartet op het punt staat een nieuwe EP, “The Berlin Sessions”, uit te brengen. Beïnvloed door het hippe Jazz-geluid uit Berlijn, zetten Daan en bandleden een sfeer neer die doet denken aan de zwoele popcovers van Brad Mehldau en de ruige speelsheid van Kurt Rosenwinkel. “The Berlin Sessions” wordt op 17 november uitgebracht!

“Daan Sanders is een Nederlandse pianist die in de stroom van nieuwe internationale pianotalenten een eigen en breed georiënteerd geluid laat horen; met eigen composities, maar ook stukken uit de jazz/pop-geschiedenis. Een pianist om in de gaten te houden!” – Rob van Bavel

Samenstelling Jazz Quartet

  • Daan Sanders (piano)
  • Adrian Bifano (gitaar)
  • Matteo Mazzù (basgitaar)
  • Miklós Kovács (drums)
Daan Sanders Kwartet Laren Jazz
Daan Sanders Kwartet Laren Jazz