Laura Dooge Jazz kwartet

Geinspireerd door George Gershwin, Vernon Duke en Duke Ellington

Jazz zangeres Laura Dooge

Tijdens Laren Jazz op 1 oktober 2022 kunt u genieten van Jazz zangeres Laura Dooge. In een jazz kwartet formatie met zang, contrabas, gitaar en trompet.

Al vanaf jonge leeftijd was muziek een groot onderdeel van Laura’s (1995) leven, maar pas toen ze als veertienjarige een cd van Chet Baker vond op de zolder van haar ouders ontdekte ze wat uiteindelijk haar grote liefde zou blijken: Jazz.

In 2012 raakte ze zwaargewond in een verkeersongeluk: de weken die volgden deden haar beseffen dat ze haar leven aan de muziek wilde wijden.

Vanaf haar 17e was Laura student aan het Junior Jazz College op het Conservatorium van Amsterdam waar ze in 2019 cum laude afstudeerde van de bachelor.

Kenmerkend voor Laura als zangeres is haar verscheidenheid: haar grote liefde is het Great American Songbook waar ze eindeloze inspiratie blijft vinden in de stukken van George Gershwin, Vernon Duke en Duke Ellington. In het spelen met Nederlandstalige jazzband ‘Vondelier’ kan ze haar liefde voor de Nederlandse taal helemaal kwijt en met haar eigen avant-garde ‘Laura Dooge Quintet’ zoekt ze de grenzen van haar eigen muzikantschap op.

Door de jaren heen zong Laura al in onder andere het BIMHUIS, het Concertgebouw en op het Grachtenfestival. Op 1 oktober 2022 te zien en te beluisteren tijdens Laren Jazz!

Laura Dooge Jazz Kwartet Optreden Laren Jazz
Laura Dooge Jazz Kwartet Optreden Laren Jazz

Samenstelling Laura Dooge jazz kwartet

Laura Dooge – Zang

Pablo Castillo – trompet

Davor Stehlik – gitaar

Julian Wittich – contrabas

Laura Dooge Jazz Kwartet Optreden Laren Jazz